Online számla regisztráció: “A megadott adatokkal magánszemély nem található.”

Az Online Számla oldalon egy eléggé bonyolult regisztrációs rendszert vezettek be.

Ez egy régebbi cikkünk. Sokkal frissebb segítséget találsz a témában, ha ide kattintasz! >>

Erre azért van szükség, mert a szándék az, hogy a végfelhasználónak ne kerüljön forgalmi költségébe a bevezetés. Nekünk néhány óra után sikerült a regisztrációt abszolválni, az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat szeretnénk közrebocsátani, mert nem olyan nehéz, ha tudunk néhány fontos részletet.

Dolog azzal kezdődik, hogy be kell jelentkezni a megszokott ügyfélkapun, ami mostanra kissé átalakult. Eddig minden sima. Azonban most kapunk egy űrlapot, amit ki kell tölteni a személyi adatainkkal.

Láthatóan a sikeres bejelentkezést a rendszer nem tekinti elég biztonságosnak. Az egész azonosító rendszer egy független ügynökség felügyelete alatt áll. Egyszóval meg kell ismételni minden adatot, ami a személyünkre vonatkozik, és ha a rendszerrel egyező adatokat adtunk meg, akkor a személyt a rendszer azonosítottnak tekinti.

“A megadott adatokkal magánszemély nem található.”

Ezen a ponton akadtunk fenn, mert se engem, se kollégámat nem ismerte fel a rendszer. Rájöttem, hogy nekem van egy második keresztnevem, nem segített. Anyámnak viszont két vezetékneve is van, a különböző okmányokban élete során többféle módon is rögzítettek. Volt kötőjellel, y-al és i-vel. Mikor minden változat kimerült, akkor jött a gordiuszi csomó átvágása.

A megoldás: betűről betűre pontos adatokat kell megadni

Bejelentkeztem a magyarorszag.hu oldalon.

A bejelentkezés után ide kattintva a Saját adatok oldalra kerülünk. Innen ki lehet olvasni, hogy pontosan, betűről betűre mit is kell beírni.

Az én esetemben az volt, hogy nem Budapest, hanem Budapest 13 a születési helyem.

Kattintunk a Személyi adatok ellenőrzése linkre, és ha jól alkalmaztuk a copy-paste funkciót, akkor… Technikai hiba! Kérjük próbálkozzon később! Ilyet hibaüzenetet gyakran kapunk, reméljük, hogy csak múló kellemetlenség. Kell hozzá némi türelem, mert egyszer csak jó lesz.

Köszönjük, ha megosztod! 🙂
Összegzés
Online számla regisztráció: "A megadott adatokkal magánszemély nem található."
Cím
Online számla regisztráció: "A megadott adatokkal magánszemély nem található."
Leírás
Az Online Számla oldalon egy eléggé bonyolult regisztrációs rendszert vezettek be. Itt a megoldás egy tipikus hibaüzenetre.
Szerző
Kiadó
Navxml.hu - Online Számla Tudásbázis
Kiadó logója

További cikkek

1 Response

  1. Ruszin Zsolt szerint:

    Az EBEV 2003 óta létezik, 2006 óta működik hivatalosan, tele van incsifincsi adótitkokkal. Soha nem kellett hozzá semmilyen regisztráció. Az EBEV a jogosultsággal rendelkezőt regisztráció nélkül beengedte.

    Az EKAER rendszert is fejlesztő Virgo Systems viszont olyan megbízást kapott, hogy jogosultság nélkülieket is regisztrálni lehessen. Nincs törvényi akadálya, hogy a jogosultak körét ilyen módon tágítsák ezen a szakterületen, ahogy az EKAER esetén is ez helyes irány volt.

    Ez azonban az egyik esetben sem igényelte volna, hogy a jogosultsággal rendelkezőt is újraazonosítsák, az az EBEV-hez hasonlóan, az automatikusan megtörténhetett volna. Miután a NAV már kifizette a hibás instrukciók szerinti megbízást a VIRGO SYSTEMS felé, így már sajnos nem érdekük, hogy a regisztrációt megváltoztassák, hiszen az rombolná az érintett NAV középvezetők hozzáértésébe vetett hitet.

    Összegezve: nekik akkor is megjön a fizu, ha az adózók kitépik a hajukat az adminisztrációs őrülettől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)