Ilyen volt a II. Online Számla Fórum

A navxml.hu második, április 11-én tartott fórumán Czöndör Szabolcs (NAV) és Csiba András, a navxml.hu főszerkesztője segítségével kerestünk válaszokat az Online Számla bevezetésével kapcsolatban felmerült kérdésekre. 

A rendezvényre több mint 70-en regisztráltak. A fórum különlegessége az volt, hogy egyszerre tehették fel kérdéseiket a számlázó szoftverek fejlesztői és a felhasználók, azaz a könyvelők, gazdálkodók. Sokan érkeztek könyvelőirodák képviseletében, a prog.hu-n aktívan fórumozó szoftverfejlesztői közül pedig többen most találkozhattak először személyesen is.

Szakmai szervezetek vezetői is elfogadták a meghívásunkat a programra: a résztvevők között volt Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke és Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke, akinek Online Számla indulásával kapcsolatos aggályairól korábban már beszámoltunk.

A legforróbb téma a jelenlévők visszajelzései alapján továbbra is a túlságosan bonyolultnak ítélt regisztrációs folyamat. (A regisztrációkor tapasztalat problémák megoldásáról itt írtunk.)

Zárásként Poór Károly az SDSys Zrt. képviseletében osztotta meg a résztvevőkkel vízióját a papírmentes és automatizált számlafeldolgozás kapcsán, előrevetítve ezzel a NAV-nak nyújtott online adatszolgáltatás lehetséges előnyeit.

A fórumon átbeszélt kérdéseket és válaszokat folyamatos dolgozzuk fel és publikáljuk.

Eddig feldolgozott témák:

Folytatása következik

A résztvevőknek és az érdeklődőknek létrehoztunk egy zárt Facebook-csoportot, ahol folyamatosan kapcsolatban tudunk maradni. Tervezzük, hogy még április hónapban sort kerítünk a harmadik fórumra, a várható időpontról hírlevelünkből lehet tájékozódni.

Javaslata van? Kérdezne?

Gyűjtjük a NAV felé megfogalmazható javaslatokat és az esetleges kérdéseket: akár anonim formában, akár névvel, elérhetőségekkel is lehet kérdezni az itt elérhető űrlapon.

Köszönjük a támogatást!

A fórum a résztvevők számára ingyenes volt, amiért köszönet illeti szakmai partnerünket, az SDSys Zrt.-t.

Köszönjük, ha megosztod! 🙂

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)