EY: azonnal meg kell kezdeni a felkészülést

Összetett és sürgető kihívást jelent a cégeknek a számlázó szoftverek online bekötése az adóhatósághoz az EY szenior menedzsere szerint – adta közre az MTI.

Molnár Péter a könyvvizsgálással és üzleti tanácsadással foglalkozó EY pénteki közleménye szerint azt tanácsolja a cégvezetőknek, hogy azonnal kezdjék el a felkészülést, mivel már csak két hónapjuk maradt az informatikai és adózási feladatok összehangolása. A feladattal olyan szakértőt érdemes megbízni, aki már kész, platformfüggetlen megoldással rendelkezik – tette hozzá.

Július 1-től a legalább százezer forintos áfatartalmú számlát belföldi adóalanynak kiállító adózók kötelesek a számlázó szoftverrel készült számlaadatokat online eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, miután az Európai Bizottság nem kifogásolta az erről szóló rendelettervezetet. A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát változatlan formában fogadhatják el, a kötelezettségüket nem teljesítő vállalkozások számlánként 500 ezer forintos bírságra számíthatnak – áll a közleményben.

Köszönjük, ha megosztod! 🙂

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)