Az adóhivatal online számla rendszeréhez való csatlakozásban segít a napokban publikált NAVCOM alkalmazás.

Számlázóprogramok fejlesztőit segíti a NAVCOM

Az adóhivatal online számla rendszeréhez való csatlakozásban segít a napokban publikált NAVCOM alkalmazás. A Hiventures magvető befektetési programjának egyik portfóliócége, az SDS Zrt. által fejlesztett megoldás segítségével bármely számlázásra alkalmas szoftvert egyszerűen NAV-kompatibilissé alakíthatnak a fejlesztői.

Július 1-től a Magyarországon működő, számla kiállítására alkalmas szoftvereknek képesnek kell lenniük arra, hogy csatlakozzanak a NAV online számla rendszeréhez. A jogszabályváltozás közel 6000 forgalomban lévő szoftvert érint. A kapcsolat kiépítése idő- és erőforrásigényes, ezért szoftverfejlesztők egy csoportja olyan megoldást kezdett el keresni, amivel bármely számlázó alkalmassá tehető a 100 ezer forintnál magasabb áfatartalmú számlák bejelentésére – mondta el Csiba András, az SDS Zrt. vezérigazgatója.

Állami versenytársat kapnak a számlázóprogramok

Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy az online számla bevezetéséhez kapcsolódóan az állam ingyenes számlázóprogramot biztosít a magyar vállalkozásoknak. Ez azt jelenti, hogy a piaci szereplők új versenytársat kapnak, amivel csak a szolgáltatás terén tudnak versenyezni.

A megváltozott piaci helyzetre a NAVCOM fejlesztői úgy reagáltak, hogy a kötelező jogszabálykövetésen túl számos kényelmi és automatizált adatfeldolgozási szolgáltatást is hozzáférhetővé tettek a megoldásban.

A NAVCOM segítségével akár több száz órányi fejlesztési és tesztelési kapacitás takarítható meg. Az első felhasználók között van többek között az Eusys és a Compakta számlázó, valamint a Számadó vállalatirányítási rendszer.

További információ az sdsys.hu weboldalon érhető el.

Köszönjük, ha megosztod! 🙂

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)