Egyszerűbb lesz a regisztráció – érdemes volt kiabálni

Érdemes volt most hangosan tiltakozniuk az indokolatlanul agyonbonyolított rendszer miatt a szakmai szervezetek képviselőinek, különösen Ruszin Zsoltnak. Sikerült ugyanis kilobbizni, hogy az éles indulás előtti utolsó pillanatban egyszerűsítsenek a regisztráció folyamatán.

Igazak voltak a folyosói pletykák: a június 14-én este megjelent verzió egyik fontos technikai változtatása a regisztrációban egyszerűsítették a személyes adatok megadását. Az ügyfélkapus azonosítást követően elég a magánszemély adóazonosító jelének megadása, a többi személyes adatot a NAV és az Ügyfélkapu átadja egymás között a háttérben, automatikusan.

A változás különösen azoknak a könyvelőknek jelent nagy segítséget, akik ügyfeleik helyett vállalják a regisztráció elvégzését.

Ingyenes NAV-os tájékoztató fórumok listája itt!

További változások az Online Számla 0.15-ös verziójában

Elsődleges felhasználó hozzáadása létező regisztrációhoz

A verzióváltást követően lehetőség van új elsődleges felhasználókat is hozzáadni létező regisztrációhoz. Új elsődleges felhasználót csak kívülről (bejelentkezés nélkül) lehet a rendszerbe rögzíteni, ahhoz más elsődleges felhasználó közreműködése vagy rendelkezésre állása nem szükséges.

Lehetővé vált az ÁFA csoport regisztráció

A rendszer kezeli a regisztráció során az ÁFA csoportokat. ÁFA csoportot csak a csoporta vonatkozó közvetlen, vagy az ÁFA csoport képviselőjére vonatkozó élő képviseleti jog birtokában lehet regisztrálni. Az ÁFA csoport tagjainak – ideértve az ÁFA csoport képviselőjét is – egyéni regisztrációját a rendszer nem engedi meg.

A jogosultság kiosztás módosítása

A Jogosultságok beállítása oldalon a jogosultságok felületi megjelenését átláthatóbb formába rendezték, hogy egyértelműbb legyen a beállításuk.

Felhasználói nevek szabálya

A verzióváltást követően a felhasználóknak olyan felhasználói nevet kell választaniuk, amiben ékezetek nélkül kis- és nagybetűk, számok vannak, és minimum 6 és maximum 15 karakterből áll. Korábban a másodlagos felhasználókra nem ezek a szabályok vonatkoztak. Ezért azok a másodlagos felhasználók, akiknek a felhasználóneve nem ilyen, a verzióváltást követően nem fognak tudni belépni, újra kell őket regisztrálni!

Köszönjük, ha megosztod! 🙂

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)