Már lehet regisztrálni az Online Számla rendszerbe – VIDEÓVAL!

Mától elvégezhető a 2018. július 1-jétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz szükséges adózó regisztráció és felhasználó kezelés. Regisztrálni mindenképpen kell ahhoz, hogy a belföldi adóalanyok számára kiállított, legalább százezer forint áfatartalmú számlák adatairól az adatszolgáltatás teljesíthető legyen, függetlenül attól, hogy a számlát számlázó programmal vagy kézzel állítja ki valaki.

Az éles rendszer itt érhető el: https://onlineszamla.nav.gov.hu/

Videón a teendők

Ha a videó nem tölt be, kattint ide: https://www.youtube.com/watch?v=1mcm_027-Cs

Annak érdekében, hogy számlázó program használata esetén 2018. július 1-re az adatszolgáltató számlázó programja emberi beavatkozás nélkül, időben és szabályosan továbbíthassa a NAV-hoz a számlák adatait, legalább egy technikai felhasználót a hozzá kapcsolódó technikai kulcsokkal együtt létre kell hozni, majd ezeket az adatokat a számlázó programnak alkalmaznia kell az Online Számla rendszerrel való kommunikáció során.

Amire érdemes odafigyelni:
1. Jelszóválasztás: ha nem sikerül megfelelő jelszót választani, akkor hibaüzenet nélkül egyszerűen nem indult el a regisztráció.
2. Ha az email címek után nem tettem szóközt, akkor nem érzékelte, hogy már beírtam.
3. Technikai felhasználó létrehozásakor a jelszó megadása után egy olyan oldalra kerülünk, ahol sok ki nem töltendő sor van. Itt egyszerűen lejjebb kell görgetni és a Kulcsgenerálás gombra kell kattintani.

A regisztráció és a felhasználó-kezelés működéséről szóló részletes leírás a https://onlineszamla.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol oldalon érhető el.

 

Köszönjük, ha megosztod! 🙂

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error

Hasznosnak talátad? Köszönjük, ha megosztod! :)