Rólunk

Az Online számla tudásbázis oldal azért jött létre, hogy összegyűjtsünk minden fontos információt, amit tudni érdemes a 2018. július 1-től kötelező NAV-os adatszolgáltatással kapcsolatban. Mi végigküzdöttük magunkat a NAV XML rejtelmein, a tapasztalatainkat ezen a honlapon szeretnénk közkinccsé tenni.

 

A főszerkesztő bemutatkozik

Csiba András vagyok, a navxml.hu főszerkesztője.

Rendszerszervező mérnök, mérlegképes könyvelő és adószakértő vagyok. 30 éve foglalkozom termelésirányítási és ügyvitel szervezési feladatokkal.

A hangyám az irodaautomatizálás. 5 évvel ezelőtt kezdtük el az SDSys rendszer fejlesztését. Most valaki elhitte, hogy lehetséges a megvalósítás: az MFB befektetéssel támogatja a projektet. A koncepció jövőképe egy általunk benyújtott EU-s szabadalom, az ontológia alapú dokumentum értelmezés.

Másik hangyám a könyvelés automatizálása. Az ezzel kapcsolatos kutatásaim célja a számviteli attraktorok bevezetése. Saját könyvelőrendszerünkbe sikerrel bevezettük, de még van bőven lehetőség a fejlesztésre. Legnagyobb büszkeségünk, hogy egy projektben sikerült elérni, hogy a céghez beérkezett számla adattá alakítása után a Kulcs könyvelő rendszere 90%-ban könyvelői beavatkozás nélkül könyvelhette le a számlákat.

 

A Csapat, ami mögöttünk áll

Az alapcsapat magja mintegy 30 éve találkozott a Számadó Kft. kötelékében. A legfiatalabb csapattag is legalább 15 éve részese annak a tudástermelő közösségnek, amelyet képviselek. Pont annyi egyéniség van a csapatban, mint ahányan vagyunk.

  • Van ki azzal öl, hogy az egér jobb gombját lenyomva tartva köröz karvalyként egy gomb felett, amit azért kellene elengedni a gomb felett, hogy kiderüljön végre a fejlesztésünk eredménye, de csak csendben várunk, és közben az agyban nagyban kergetőznek a gondolatok.
  • A másik szorgalmas sepregető, nem unja folyton elő-elővenni, hogy mi mindent nem csináltunk még meg, és mit kellene még tenni, pedig tudja, hogy már nincs hozzá erőnk. Nem hagyja elfelejteni, hogy ez nem elég mentség.
  • Mások aggályos fürkészéssel igyekeznek valószerűtlenül lehetetlen gazdasági eseményeket modellezni, és mutatják ki, hogy mi mindenre nincs még a program felkészítve, mindezt elviselhetetlen türelemmel, de izzó szenvedéllyel teszik.
  • Van ki a leginkább arra érzékeny, hogy mi lenne a felhasználónak kényelmesebb.

Az irodánk nem ritkán a vitáktól hangos, de a csapat több évtizede együtt van.